چسب آکواریوم چیست؟ مضرات چسب آکواریوم و کاربردش!

ارسال کننده:سپید آرنگ
۲۶ مرداد ۱۴۰۲

چسب آکواریوم مثل آچار فرانسه در دنیای چسب‌هاست و کاربرد بسیاری دارد! بسیاری از افراد در خانه، محل کار و صنعت خود برای مصارف مختلف از این نوع چسب استفاده می‌کنند. علت اصلی کاربرد این نوع چسب، قابلیت چسبیدن به سطوح مختلف، روش استفاده آسان و قابلیت ایجاد پوشش کامل روی درزهای سطوح مختلف است. مضرات چسب آکواریوم یکی از مهم‌ترین نکاتی است که افرادی که از این چسب زیاد استفاده می‌کنند، باید به آن توجه داشته باشند.

در حالت عادی چسب آکواریوم ضرر خاصی برای انسان‌ها و موجودات زنده دیگر مثل ماهی‌ها ندارد، اما در برخی موارد ممکن است برای سلامتی مضر باشد. به عنوان مثال اگر چسب آکواریوم خشک نشده باشد و ماده خوراکی روی آن قرار بگیرد، ماده خوراکی به چسب آغشته می‌شود و ممکن است افراد با خوردن آن مسموم شوند. در این مقاله به صورت کامل بررسی می‌کنیم مضرات چسب آکواریوم چیست و چطور می‌توانیم به شکل صحیح از این نوع چسب استفاده کنیم.

 

چسب آکواریوم چیست؟

چسب آکواریوم یکی از انواع چسب سیلیکون است که حالت ژله‌ای دارد و از ترکیب سیلیکون با اکسیژن به دست می‌آید. این نوع چسب در ابتدا برای چسباندن شیشه‌های آکواریوم و ساخت این وسیله طراحی شد، اما ویژگی‌های این چسب باعث شد کم‌کم برای کاربردهای دیگر هم مورد استفاده قرار بگیرد و به عنوان یکی از بهترین درزگیرهای موجود در بازار شناخته شود.

 

چسب آکواریوم

 

ویژگی‌هایی چون خاصیت الاستیکی، دوام زیاد و عایق رطوبتی و حرارتی از مهم‌ترین علت‌های پرکاربرد بودن این نوع چسب است. چسب‌های آکواریوم رنگ‌های مختلفی دارند و برای درزگیری سطوح مختلف در ساختمان‌ها، تجهیزات و… به کار می‌روند. این ویژگی‌ها باعث شده تعداد مضرات چسب آکواریوم نسبت به مزیت‌های آن خیلی کم‌تر باشد.

چسب‌‌های آکواریوم معمولا در تیوب‌های استوانه‌ای عرضه می‌شوند که درب آن یک لوله مخطروطی شکل است. با بریدن نوک مخروط محلی برای خروج چسب ایجاد می‌شود. بهترین روش برای استفاده از چسب آکواریوم، قرار دادن تیوب در تفنگ مخصوص چسب آکواریوم است. به کمک این تفنگ می‌توانید محتویات تیوب را از انتهای تیوب به سر آن فشار دهید. همچنین می‌توانید مقدار خروجی چسب را راحت‌تر کنترل کنید تا به مقدار لازم در نقطه‌ای که هدف قرار داده‌ای بریزد.

 

 

 

موارد استفاده از چسب آکواریوم چیست؟

پیش از اینکه درباره مضرات چسب آکواریوم صحبت کنیم، باید موارد استفاده از آن را بدانید. در صورتی که از این نوع چسب به شیوه‌ای درست و برای فضاهای درست استفاده کنید، می‌توانید مطمئن باشید که ضرری نخواهد داشت و سلامتی شما یا ماهی‌هایتان را تهدید نمی‌کند.

 

چسب آکواریوم

مهم‌ترین مواد استفاده از انواع چسب آکواریوم عبارتند از:

  • درزگیری سطوح و پر کردن ترک‌ها
  • چسباندن سطوح مختلف به یکدیگر
  • ایجاد عایق حرارتی و رطوبتی روی سطوح

آنچه گفته شد متداول‌ترین موارد استفاده از چسب آکواریوم بود و ممکن است این چسب برای کاربردهای دیگر هم استفاده شود. به طور کلی با استفاده از این محصول در سطوحی که با آب و مواد خوراکی در تماس نیستند، استفاده کنید، مضرات چسب آکواریوم را به حداقل خواهید رساند.

 

 

آیا مضرات چسب آکواریوم خطرآفرین است؟

پیش از هرچیز برچسب روی چسب آکواریوم را مطالعه کنید. تفاوت فرمولاسیون و ترکیباتی که کارخانه‌های مختلف استفاده می‌کنند، باعث تفاوت در مضرات چسب آکواریوم آن‌ها می‌شود. به طور کلی چسب آکواریوم بعد از خشک شدن به یک لایه سیلیکونی که فقط درزها را پوشانده تبدیل می‌شود، پس ضرری ندارد.

 

آیا مضرات چسب آکواریوم خطرآفرین است

 

تا پیش از خشک شدن کامل سیلیکون باید به مضرات چسب آکواریوم توجه داشته باشید، زیرا احتمال ترکیب شدن مواد شیمیایی آن با آب یا مواد خوراکی وجود دارد. حساسیت‌های پوستی، آسیب به چشم و دستگاه تنفسی مهم‌ترین مضرات چسب آکواریوم هستند. البته تا زمانی که چسب مستقیما با چشم یا پوست تماس نداشته باشد یا بوی آن برای چند ساعت متوالی استشمام نشود، مشکلی ایجاد نخواهد شد.

مضرات چسب آکواریوم بعد از خشک شدن تنها در صورتی ادامه خواهد داشت که بلعیده شود. پس اگر درزهای خانه را با چسب آکواریوم پوشانده‌اید، مراقب کودکان و حیوانات خانگی خود باشید تا چسب را از سطح جدا نکنند و تکه‌های آن را نخورند.

 

آیا چسب آکواریوم برای ماهی ضرر دارد؟

 

در پاسخ به سوال ایا چسب اکواریوم برای ماهی ضرر دارد باید بگوییم چسب آکواریوم به گونه‌ای ساخته می‌شود که برای ماهی‌ها ضرری نداشته باشد و حتی اگر مقدار کمی از آن هم در آب حل شود، مشکلی برای ماهی‌ها ایجاد نمی‌کند. مضرات چسب آکواریوم برای ماهی‌ها هم مانند مضرات آن برای سایر موجودات زنده است. یعنی تا زمانی که به صورت مستقیم با ژل چسب آکواریومی که هنوز خشک نشده، تماس نداشته باشند، مشکلی برایشان ایجاد نمی‌شود.

برای اطمینان از سلامت ماهی‌ها، بعد از چسباندن آکواریوم دو الی سه روز صبر کنید تا چسب کامل خشک شود. سپس ماهی‌ها را به آکواریوم جدید منتقل کنید. در این صورت می‌توانید اطمینان داشته باشید چسب آکواریوم برای ماهی ضرر ندارد. اگر هم می‌خواهید سریع‌تر از آکواریوم استفاده کنید، می‌توانید بعد از ۳۶ ساعت ماهی‌ها را به آکواریوم منتقل کنید.

بهتر است از چسب آکواریوم روی سطوح متخلخلی چون شن، سنگ یا پارچه استفاده نکنید. زیرا این سطوح با استفاده از چسب آکواریوم خوب نمی‌چسبند و همچنین ممکن است بعد از آن چسب به آرامی داخل آب آکواریوم حل شود. یکی از علت‌های مضرات چسب آکواریوم برای ماهی‌ها و انسان‌ها، حل شدن در آب مصرفی آن‌هاست.

 

آیا چسب آکواریوم سمی است؟

برای برخی افراد سوال است که آیا چسب آکواریوم سمی است؟ ترکیبات شیمیایی موجود در تمام چسب‌ها برای بدن انسان و سایر موجودات زنده سمی هستند. برخی از آن‌ها مانند اسید، حتی اگر با پوست هم تماس داشته باشند، به آن آسیب می‌رسانند. اما برخی دیگر تا زمانی که وارد دستگاه گوارش، تنفس و… نشده باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند.

چسب آکواریوم جزو دست دوم است، بنابراین منظور از سمی بودن آن، این نیست که به هیچ وجه نباید استفاده شود. با رعایت نکات ایمنی و استفاده اصولی از چسب آکواریوم، دغدغه‌ای بابت چسب آکواریوم سمی و غیرسمی نخواهید داشت.

 

عوارض بوی چسب آکواریوم چیست؟

یکی از مضرات چسب آکواریوم، بویی است که از آن در فضا متصاعد می‌شود. تنفس طولانی مدت در فضایی که بوی چسب آکواریوم در آن پراکنده شده، برای ریه مضر است. عوارض بوی چسب آکواریوم افرادی که به بیماری‌‌های تنفسی مانند آسم و برونشیت مبتلا هستند را بیشتر درگیر می‌کند.

پس اگر این بیماری‌ها را دارید، کار با چسب آکواریوم را به فرد دیگری واگذار کنید. اگر هم در اطرافتان چنین فردی حضور دارد، از او بخواهید تا زمانی که بوی چسب از بین نرفته، بیرون از فضا بماند. بهتر است افراد سالم هم برای پیشگیری از عوارض بوی چسب آکواریوم از ماسک‌های صنعتی شیمیایی استفاده کنند.

عوارض بوی چسب آکواریوم چیست

 

اگر در فضایی که بوی چسب وجود دارد، علائمی چون تنگی نفس، سرفه و درد در قفسه سینه احساس کردید، سریع از فضا خارج شوید و در معرض هوای آزاد قرار بگیرید. این موارد از عوارض بوی چسب آکواریوم و استنشاق آن هستند.

بوی چسب آکواریوم برای ماهی‌ها ضرر چندانی ندارد؛ زیرا وارد آب نمی‌شود. بنابراین حتی اگر ماهی‌ها را در فضایی که بوی چسب وجود دارد، قرار دهید، دچار مشکل نخواهند شد. البته مطمئن شوید که فرایند اکسیژن رسانی به ماهی‌ها به صورت کامل انجام می‌شود و آبی که در آن قرار دارند، تمیز است. در این صورت تا زمان خشک شدن چسب و آماده شدن آکواریوم آسیب نمی‌بینند.

 

نکات ایمنی برای پیشگیری از مضرات چسب آکواریوم

با رعایت نکات ایمنی می‌توانید مطمئن باشید از مضرات چسب آکواریوم در امان خواهید بود. همانطور که گفتیم، این چسب فقط تا زمانی که خشک نشده باشد مضر است. پیشنهاد می کنیم مقاله چگونه بوی چسب آکواریوم را از بین ببریم را مطالعه کنید. در این مقاله به طور مفصل در مورد  روش‌های ساده و خانگی از بین بردن بوی چسب آکواریوم صحبت کرده ایم.

 

نکات ایمنی که به پیشگیری از آسیب‌های احتمالی کمک می‌کند را در ادامه بیان می‌‌کنیم.

  • هنگام کار با چسب دستکش کار بپوشید.
  • اگر چسب‌ کاری می‌کنید یا در فضایی کار می‌‌کنید که بوی چسب آکواریوم پخش شده، از ماسک صنعتی استفاده کنید.
  • بدون تفنگ مخصوص چسب آکواریوم با تیوب‌های آن کار نکنید.
  • اگر بیماری‌های پوستی یا تنفسی دارید، با چسب آکواریوم کار نکنید.
  • تا پیش از خشک شدن چسب روی آن آب نریزید و مواد خوراکی را در اطراف آن قرار ندهید.
  • ماهی‌ها را به آکواریومی که تازه چسبیده، وارد نکنید.
  • هنگام کار با چسب تحت هیچ شرایطی دست به صورت و چشم‌هایتان نزنید.
  • بعد از پایان کار دستگاه‌های تهویه را روشن کنید، پنجره‌ها و درب‌ها را باز بگذارید و از روش‌های مخصوص برای از بین بردن بوی چسب آکواریوم استفاده کنید.
  • تا پیش از خشک شدن کامل چسب از سطح مورد نظر استفاده نکنید. اهمیتی ندارد از چسب آکواریوم برای چسباندن شیشه‌های آکواریوم استفاده کرده‌اید یا درزگیری سینک استیل آشپزخانه، در هر صورت منتظر بمانید تا چسب کاملا خشک شود. زمانی از سطح آغشته به چسب استفاده کنید که مطمئن هستید تکه‌های چسب از آن جدا نمی‌شود.

 

 

علت سیاه شدن چسب آکواریوم چیست؟

علت سیاه شدن چسب آکواریوم، گذشت زمان است. هرچقدر میزان گرد و غبار و آلودگی که در محیط وجود دارد بیشتر باشد، چسب آکواریوم زودتر سیاه می‌شود. بنابراین با نظافت منظم سطح آغشته به چسب می‌توانید علت سیاه شدن چسب آکواریوم را از بین ببرید.

 

علت سیاه شدن چسب آکواریوم چیست

 

گاهی اوقات حتی زمانی که سطح را به صورت منظم تمیز می‌کنید، باز هم چسب آکواریوم سیاه می‌شود. گذشت زمان و قدیمی شدن بافت علت سیاه شدن چسب آکواریوم است. باید با استفاده از حلال چسب آکواریوم و روش‌هایی که برای پاک کردن آن از روی سطح وجود دارد، لایه‌های قبلی را پاک کنید و دوباره از نو درزگیری کنید.

 

زمان لازم برای خشک شدن چسب آکواریوم چقدر است؟

در رابطه با مدت زمان خشک شدن چسب آکواریوم باید بگوییم از آنجایی که چسب آکواریوم حالت ژله‌ای دارد، بنابراین بعد از تزریق روی سطح در همان شکل باقی می‌ماند و بعد از یک ساعت خشک شدن آن شروع می‌شود. اگر پس از دو الی سه ساعت به لایه چسب دست بزنید، احتمالا دیگر به دست شما نمی‌چسبد و روی سطح باقی می‌ماند.

اما این بدان معنا نیست که چسب کاملا خشک شده و می‌توانید از سطح استفاده کنید. چسب آکواریوم برای کامل خشک شدن به ۸ الی ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین توصیه می‌شود بعد از چسب‌کاری یک روز کامل سطح را به حال خود رها کنید.

 

زمان لازم برای خشک شدن چسب آکواریوم چقدر است

 

در سطوح کاربردی مانند سینک آشپزخانه بعد از ۱۲ ساعت می‌توانید با آن کار کنید، اما به نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم توجه داشته باشید.

  • روی سطح چسب آب نریزید.
  • سینک را تکان ندهید و به آن فشار وارد نکنید.
  • مراقب باشید وسیله‌ای روی چسب قرار ندهید.
  • مراقب باشید دستتان به سطح چسب نخورد یا به آن فشار وارد نکنید.

بعد از دو الی سه روز می‌توانید مثل همیشه از سطح مورد نظر خود استفاده کنید. بعد از این مدت مطمئن باشید خبری از مضرات چسب آکواریوم نیست و سیلیکون‌های باقیمانده فقط یک لایه درزگیر بدون خطر هستند. البته خرید چسب باکیفیت در مدت زمان خشک کردن بسیار موثر است. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله چسب آکواریوم از کجا بخریم را مطالعه کنید تا با نکات موردنیاز هنگام خرید آشنا شوید و بتوانید بهترین خرید را داشته باشید.

احتمالا شما هم تا به حال با این تجربه روبرو شده باشید که بعضی اوقات که نیاز دارید دو قطعه سریعا به هم بچسبد این اتفاق نمی‌افتد و نمی‌توانید نتیجه لازم را به دست آورید. پیشنهاد می کنیم مقاله مدت زمان خشک شدن انواع چسب ها را حتما مطالعه کنید.

 

کلام آخر: کاربرد چسب آکواریوم در صنایع مختلف نشان از کم‌ضرر بودن آن است

مضرات چسب آکواریوم با رعایت نکات ایمنی به حداقل می‌رسد. این نوع چسب در صنایع مختلف کاربرد دارد و می‌تواند برای مصارف گوناگون مورد استفاده قرار بگیرد. کاربرد چسب آکواریوم برای درزگیری و چسباندن سطوح مختلف، حتی در صنایع غذایی و دارویی نشان می‌‌دهد این چسب خطرناک نیست و برای سلامتی انسان‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مجموعه سپید آرنگ عرضه کننده چسب آکواریوم برند لازیو است. کاربرد چسب آکواریوم لازیو بخاطر کیفیت بالا و استاندارد بودن آن زیاد است. صنعتگرانه و کاربران حرفه‌ای لازیو را به عنوان یکی از معتبرترین برندهای چسب آکواریوم می‌شناسند. اگر می‌خواهید مطمئن باشید محصولی بدون ضرر و استاندارد خریداری می‌کنید، از طریق فروشگاه سپید آرنگ محصول مورد نظر خود را سفارش دهید. جهت استعلام قیمت چسب اکواریوم با ما تماس بگیرید. گروه سپید آرنگ نماینده انحصاری چسب Lazio در ایران است و محصولات خود به سراسر کشور ارسال می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 9 =